TENUL SANATOS
OFERA UN ASPECT ATRACTIV

Tenul tanar si sanatos este catifelat si ferm, fara pete, puncte rosii sau riduri. Se adapteaza la schimbarile de temperatura si umiditate si reactioneaza prompt la ingrijirea corespunzatoare.

Cu trecerea timpului modificarile in textura pielii sunt inevitabile. Tenul pierde in fermitate si catifelare si procesul de imbatranire devine evident.

Starea de sanatate a pielii depinde de hidratare. Continutul de apa in stratul cornos este necesar. Daca este neglijata hidratarea tenului suprafata pielii devine uscata si aspra. Mai mult, creste sensibilitatea la agentii poluanti potential periculosi din mediul inconjurator.

Dermul (partea profunda a pielii) contine proteoglicani si glicozaminoglicani ce sunt responsabili de hidratarea dermului. Reducerea acestora determina migrarea apei si evaporarea ei in partea externa a pielii, epidermul.

Dermul contine colagen si elastina care sunt responsabili de fermitatea si elasticitatea pielii. Cu inaintarea in varsta pielea devine mai uscata (prin deshidratare), mai putin elastica si prezinta aspect de oboseala.